קורסים
הקורסים מועברים כהרצאות או כסדנאות
בצורה חוויתית באמצעות טקסטים, מצגות וסרטים.
קורס חברה וכלכלה
מה בין הפרטה כלכלית, אינדיבידואליזם אידיאולוגי וניו- אייג' רוחני? באיזה מידה מדיניות כלכלית היא מדעית ועד כמה היא מודרכת מהשקפת עולם? והאם יש אלטרנטיבות?
הקורס עוסק בהבנת הקשר בין המערכות הכלכליות והחברתיות. הבנת הכלכלה כמדע ומהו המימד הערכי במדיניות הכלכלית. הקורס מתמקד בהבנת התופעות הכלכליות והכלים העומדים לרשותם של עושי המדיניות, והשקפות העולם העומדות בבסיס המדיניות.
קורס ציונות
הציונות היא התנועה הלאומית של העם היהודי!
מהי אותה לאומיות? מי ומהו העם היהודי? מהם התהליכים ההיסטוריים וההכרעות הערכיות שהובילו בודדים לעשות את החיבור ביניהם? מה היו האלטרנטיבות היהודיות השונות, ומה היו (וחלקן עדין) הפרשנויות הפנימיות לציונות?
הקורס יעסוק בצמיחת הציונות, בתנאים ההיסטוריים, במאבקים הרעיוניים, בקשיים האוביקטיביים שעמדו בפני החלוצים ובכוחות שהזינו אותם.
קורס יחסי יהודים ערבים
האם המפגש היהודי - ערבי בארץ ישראל הוא עימות בלתי נמנע מתוקף הטבע החברתי? האם היו אלטרנטיבות שעמדו בפני מובילי המדיניות הציוניים? מה היו השקפות היסוד ביחס למפגש הלאומי?
הקורס עוסק בהתפתחות היחסים בין יהודים וערבים בארץ ישראל מראשית הציונות תוך בחינת תהליכים כלליים כגון התפתחות הלאומיות היהודית והערבית. הקורס מתמקד במיוחד בצד היהודי, מתוך נקודת המבט חורגת מההסתכלות הנראטיבית הנפוצה.
קורס חשיבה פוליטית ודמוקרטית
מה ההבדל בין תודעת השליט לתודעתו של הציבור הרחב? האם יש מוסר מיוחד למנהיגות? האם יש לפוליטיקאים פסיכולוגיה משלהם? האם כל הפוליטיקאים מושחתים?
הקורס עוסק בהבנת הדינאמיקה הפוליטית, בהבנת הפוליטיקה כאופן יחסים מסוים המתקיים בחברה, ובפוליטיקה כמקצוע.
נלבן את סוגיית הדמוקרטיה ואת משמעויותיה, אתיקה בפוליטיקה – האם יש לפוליטיקאים מטרות חברתיות ומדיניות ארוכות טווח? האם יש מוסר בפוליטיקה? ואיך קוראים קריאה איטית בעיתון, בין השורות.